Köpvillkor


Köpvillkor

Du kan beställa varor av oss på Piga nu AB genom vår E-handel eller via E-post till info@piga.se.

Piga nu AB är ett svenskt företag. Via vår e-handel kan du beställa varor till adresser inom Sverige. Vi ingår endast avtal med myndig person samt med juridisk person. 

* Offentliga förvaltningar, större organisationer eller liknande med ofta förekommande beställningar kan kontakta vår kundservice för beställning.

Postadress:
Piga Nu AB,
Sibiriegatan 2
302 50 Halmstad
Organisationsnummer: 556828-2197

Allmänt
När du bekräftar din order åtar du dig att betala för de varor du köper. Vid beställning träffas avtal när du får en orderbekräftelse ifrån oss. En orderbekräftelse skickas till din registrerade mejladress omgående.

Beställning
som innehåller kompletterande information och/eller begäran om ny kreditlimit etc. tar längre tid att behandla. Den bekräftas senast inom 24 timmar efter lagd beställning. I de fall när beställningen är lagd vardagar efter kl. 16:00 eller på en helgdag, dröjer det till nästkommande vardag innan ordern behandlas och orderbekräftelsen skickas. Beställda produkter förblir Piga Nu AB:s egendom till dess att de är betalda till fullo. Vi reserverar oss mot slutförsäljning och förbehåller oss rätten att restnotera eller annullera beställningar på varor som är slut i lager.

Priser och betalsätt
Våra priser anges i svenska kronor inklusive eller exklusive moms i samtliga kanaler. I vår e-handel kan du enkelt ställa om priserna till inklusive moms genom att klicka i att du är privatkund. Priserna gäller tills vidare. För produkter som ingår i olika kampanjer gäller priserna under aktuell kampanjperiod.
Efter mottagen och bekräftad beställning kan pris endast ändras på grund av omständigheter som vi inte råder över (t.ex. höjda skatter, valutaförändringar etc.) samt vid uppenbara felaktigheter i det angivna priset.

Faktura
Via alla våra kanaler kan juridisk person (företag, myndigheter etc.) välja att betala mot faktura. Vid ansökan om faktura görs en sedvanlig kreditupplysning. Denna kan innebära att vi kräver förskottsbetalning. Fakturan skickas separat från försändelsen till registrerad fakturaadress och ska vara betald inom 20 dagar. Betalas fakturan efter förfallodagen debiteras dröjsmålsränta som motsvarar den vid varje tid gällande referensräntan plus 8 procentenheter. Påminnelseavgift debiteras med 60 kr.
Då vi värnar om miljön önskar vi gärna att sända en pdf-faktura till din e-postadress. Denna registrerar du enkelt i samband med din beställning.

Kortbetalning
Handlar du via vår e-handel har du möjlighet att betala med Swish eller kort via Stripe. Du kan betala med korttyperna VISA eller Mastercard. Efter att du har bekräftat ditt köp i kassan kommer du att få ange dina kortuppgifter inklusive din CVC-kod. Transaktionen sker med SSL-kryptering vilket innebär att ingen obehörig kan se dina uppgifter. Piga nu AB har inte tillgång till dina kortuppgifter och kan heller inte lagra dessa. Vi accepterar inte kort som är utfärdade av utländsk bank.

Förskottsfaktura
I de fall du önskar förskottsbetala din beställning kontaktar du vår kundservice som tar emot din beställning och tillhandahåller den information du behöver för att genomföra förskottsbetalningen.

Leveransvillkor, ångerrätt och returer
Läs vår information här.

Återbetalning
En återbetalning/kreditering sker alltid till det ursprungliga betalsättet. Detta sker normalt inom 14 arbetsdagar från det att vi har mottagit ett meddelande ifrån dig som kund, och att vi har fått och godkänt returen.

Garanti och reklamation
Piga nu AB´s mål är att du ska känna dig trygg med dina produktval hos oss. Vi erbjuder dig garanti gällande funktionsfel och tillverkningsfel. Garantin gäller inte fel som uppstår efter egen förändring av produktens funktion och utseende.

Definition av våra köpvillkor
Piga nu AB välkomnar alla, både företag och konsumenter som kunder. Avtal som ingås med juridisk person utgår ifrån Köplagen (KöpL) samt ovanstående köpvillkor. I de fall ett separat avtal krävs, skrivs det i samband med den aktuella förhandlingen enligt de då gällande principerna. Avtal som ingås med konsumenter utgår ifrån ovanstående köpvillkor som är ett komplement till Konsumentköplagen (KKL) samt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (LDA) som är tvingande lagar som vi arbetar efter. Vid eventuella tvister är vår målsättning att alltid komma fram till bästa möjliga lösning på det inträffade. Vid en eventuell tvist hos Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) följer vi alltid den rekommendation som ges av ARN. Du som konsument kan även vända dig till:

ARN: Allmänna Reklamationsnämnden, Box 174, 101 23 Stockholm, www.arn.se

Som konsument har du även lagstadgad reklamationsrätt i 3 år gällande ursprungliga fabrikationsfel. Läs mer om din reklamationsrätt på www.konsumentverket.se

Om du önskar reklamera din produkt ber vid dig kontakta oss så snart som möjligt eller helst inom två månader från det att du upptäcker felet på produkten. Piga nu AB undersöker produkten och avgör om problemet omfattas av garantin. Om så är fallet kommer vi reparera den defekta produkten, ersätta den med en likadan eller likvärdig produkt eller häva köpet. Vi står för de kostnader som uppkommer i samband med reparationen alternativt utbyte av produkt, såsom eventuell fraktkostnad.